Idé til patent Møte med Oslo Patentkontor Utarbeidelse av patentsøknad Forundersøkelse Innlevering av norsk søknad til Patentstyret Patentstyret gransker søknaden Uttalelse(r) fra Patentstyret Innlevering av søknad i utlandet Svar på uttalelse(r) Patentstyret innvilger søknad Patentstyret avslår søknad Endringer Inngrep og protest Lisens/salg av rettigheter Opprettholdelse Overvåkning Patentbegrensning Supplerende beskyttelsessertifikat

Forundersøkelse

En forundersøkelse kan gjennomføres hvis du er usikker på hva som finnes av kjent teknikk på området. Undersøkelsen gir en indikasjon på om oppfinnelsen er noe å gå videre med. Slik garderer du deg til en viss grad mot å bruke tid og krefter på utvikling av noe som allerede er kjent.

Vi har flere medarbeidere som har erfaring som granskere på Patentstyret. Vi anbefaler at du lar dem utføre en forundersøkelse av hva som finnes av kjente løsninger på ditt område. Finner de at din oppfinnelse allerede er blitt gjort av andre, vil dette spare deg for penger i og med at du slipper å utarbeide og innlevere en patentsøknad som uansett ville blitt avslått. Finner de teknikk som ligger tett opp mot din oppfinnelse, vil dette kunne være til hjelp for å vinkle patentsøknaden mot aspekter som er patenterbare.

Svaret på forundersøkelsen får du etter avtale. Noen ganger tar en forundersøkelse bare noen få timer, men iblant kan den ta flere uker. Til sammenligning kommer en første uttalelse i søknadsprosessen etter ca. 8 måneder.

babyporte Pas Cher pandora shop tw Kobe Bryant Jersey cheap adidas pas cher Yeezy Boost 350 Australia www.worldwidecstore.com Canada Goose Danmark canada goose femme pas cher Soldes Louboutin Chaussures Soldes Louboutin canadiensstore.com kshatriyasuperlam www.usvirent.com cheap links of london bijoux pandora soldes