Nyheter

Vant frem mot svindlere
22. august 2014
Det britiske patentverket UK Intellectual Property Office opplyser på sine hjemmesider at de har vunnet frem mot to selskaper som svindlet innehavere av varemerker for store pengebeløp. Navnene som de to selskapene brukte, nemlig "Patent and Trademark Office" og "Patent and Trade Mark Organisation", villedet varemerkeinnehavere til å tro at selskapene var statlige instanser og at det var nødvendig å betale dem for å holde varemerkene i kraft. Selskapene overfakturerte imidlertid grovt sammenlignet med hva det ville ha kostet å betale avgiften enten direkte til staten, eller via et seriøst patentkontor. Du kan lese artikkelen her.

Dette var dessverre bare to av mange aktører som årlig svindler innehavere av patent-, design- og varemerkerettigheter for store pengebeløp. Vi benytter anledningen til å advare mot dem.

Opplysninger om patent-, varemerke- og designrettigheter er lett tilgjengelige i en rekke åpne databaser, og det er mange aktører som bruker disse opplysningene til å svindle til seg penger. Enkelte tilbyr publikasjon av rettighetene i obskure databaser. En slik publikasjon er fullstendig verdiløs og unødvendig. Publikasjon utføres av de offentlige nasjonale og regionale patentverkene, og det er ikke nødvendig å betale for dette. I Norge er det Patentstyret som sørger for publikasjonen.

Andre selskaper tilbyr fornyelse av rettigheter til sterkt overdrevne priser. Et selskap med det norsk-klingende navnet "Varemerkeorganisasjonen AS", som faktisk er registrert i Belize, har lurt utallige norske rettighetshavere til å betale skyhøye priser for fornyelse av sine varemerker. Se også følgende lenke, hvor Patentstyret med rette advarer mot dette selskapet. Patentstyret advarer nå også mot et nytt selskap ved navn Varemerke Byrå.

En rekke legitime, nasjonale eller regionale patentverk fører lister over kjente svindlere og legger ut eksempler på falske fakturaer på sine hjemmesider, for eksempel

WIPO (World Intellectual Property Office)
OHIM (Office for the Harmonisation of the Internal Market)
EPO (European Patent Office)

Ta gjerne kontakt med oss dersom du eier et patent, design eller varemerke og har mottatt en henvendelse vedrørende dette som du ikke er sikker på om er seriøs eller ikke.

Vi anbefaler også at du melder slike svindelforsøk til politiet.

babyporte Pas Cher Kobe Bryant Jersey cheap nmd pas cher www.worldwidecstore.com Canada Goose Danmark canada goose femme pas cher Soldes Louboutin Chaussures Soldes Louboutin canadiensstore.com Canada Goose Nederland Outlet louboutin Nederland outlet Canada Goose Danmark Udsalg Louis Vuitton Danmark Louboutin Pas Cher moncler pas cher Giuseppe Zanotti Pas Cher Louboutin Outlet Louis Vuitton outlet Canada Goose udsalg Louboutin Outlet España canada goose jacka rea canada goose pas cher moncler pas cher longchamp pas cher louboutin sko Yeezy Boost 350 V2 pas cher